Park118 wordt het nieuwe Redlight Amsterdam?

Het Redlight District Amsterdam is niet meer wat het is geweest. Gemeente Amsterdam is bezig met een project over jaren om raamexploitanten uit het Wallengebied te weren. Hoewel daar ook goed kanten aanzitten (het tegengaan van mensenhandel bijvoorbeeld), wurgt het bevoegd gezag daarmee ook eigene van de Rosse Buurt.

Park118 juist geen Redlight Amsterdam

Park118 is bijna zestig jaar geleden ontstaan in reactie op De Wallen om klanten discreter en met meer privacy te kunnen ontvangen. Nu het wereldberoemde prostitueegebied haar pullfactoren verliest, en wij gewoon lekker doordraaien, zou je kunnen denken dat het Sarphatipark het nieuwe Redlight Amsterdam wordt. Toch willen wij dat niet. Vooralsnog zijn wij het enige privéhuis annex sexclub in de buurt én onze relatie met de buren is goed te noemen. Wij willen onze zorgvuldig opgebouwde naam en reputatie niet delen met nieuwe seksbedrijven, nieuwe sexclubs en nieuwe privéhuizen.

Redlight Amsterdam blijft De Wallen

Laat ons maar fijn de enige sexclub van naam in De Pijp zijn, en laat Redlight Amsterdam nog altijd op De Wallen bestaan of een nog nader aan te wijzen andere buurt. Al was het alleen al om de parkeer- en openbaar vervoerproblemen die ze elders in de stad hebben, en bij ons in de buurt niet echt. Bovendien, laten we eerlijk zijn; naarmate het begrip Redlight Amsterdam door het stadsbestuur wordt uitgehold, des te meer komt Park118 in beeld.
Natuurlijk hebben wij nagedacht over de mogelijkheden om raamprostitutie in onze buurt op te zetten. Als er zoveel kansen openvallen, dan moet je daar iets mee. Toch willen wij het niet. Wij willen het niet voor de buurt, niet voor onze dames en ook niet voor onszelf. Zeg nou zelf: dat Wallengevoel,dat zou je toch nooit krijgen bij ons in de buurt waar geen gracht te bekennen is?

Redlight Amsterdam is en blijft het Wallengebied. Maar als daar geen vrouwen meer zijn voor betaalde seks, dan kom je toch gewoon naar ons? Zoveel mogelijkheden en zoveel extra’s die je dan meepakt…